Objavljen:

Interaktivni Displej: pogodan za prezentaciju arhitektonskih projekata i prodaju nekretnina

Interaktivni Displej prikazuje sve detalje objekta koji je u nastajanju. Vizualni sadržaji su jako bitni prilikom približavanja i uživljavanja u detalje, motive i prostore. Shodno tome, uređaj je velikog ekrana, postojan i dizajnerski savremen. Na displeju je bitno predstaviti slike u 4K rezoluciji da bi se mogao preneti pravi utisak sadržaja.


INTERAKTIVNI UREĐAJ KAO POSREDNIK IZMEĐU IDEJA I REALNOSTI


Interaktivni uređaji su višenamenski i kao takvi, nalaze svoju primenu u raznim industrijama.
Arhitektura i građevinarstvo kao i agencije za trgovinu nekrentinama, dobijaju sjajne benefite prilikom korišćenja ovakvih uređaja. Arhitektonski biro interaktivnim displejem prezentuje svoje projekte, dok kompanije koje se bave izgradnjom i prodajom nekretnina, mogu prezentovati nekretnine.
Arhitektura je ,, u užem smislu nauka i umetnost projektovanja i oblikovanja zgrada, odnosno unutrašnjeg i spoljašnjeg arhitektonskog prostora: enterijera i eksterijera ‘‘ (Wikipedia). Nakon projektovanja, arhitekta želi svoj projekat da sagleda iz svih uglova i da testira sve funkcionalnosti.

Kako bi se ideje doživele i sagledale njene realne mogućnosti, one oživaljavaju pre svega preko maketa a onda i posredstvom digitalnog asistenta– Hola interaktivnog displeja. Moderan čovek može svoje ideje predstaviti korišćenjem programa koji modelira a onda i koji prikazuje zgradu, stan, model u trodimenzionalnom prostoru i obliku, kao što je prikazano na slici. Na taj način stiče se celokupni utisak koji je jednako bitan kako za samog arhitektu, tako i za naručioca projekta.

U želji da približe ideje većem broju saradnika ili naručioca projekta, arhitekte se služe raznim platformama: kompjuterom, laptopom, videobimom ili tabletom. Sve navedeno je svakako korisno.
Interaktivni displej je izbor naših klijenata kada žele svoje projekte da prikažu većem broju ljudi pregledno, jasno i kreativno. Interaktivni uređaj pored toga što informiše, edukuje, reklamira, on takođe pruža mogućnost uživljavanja u prostor kao i u značajne motive. Jedna od glavnih karakteristika je da prikazuje. Ali prikazuje relevantne sadržaje u visokoj rezoluciji koji se mogu oživeti dodirom. Interaktivni uređaji oživljavaju nežive predmete i tako ih dočaravaju onima koji su ih zamislili kao i onima koji će ih konzumirati.


PROCES NASTAJANJA I PREZENTOVANJA OBJEKATA ZA GRADNJU I PRODAJU


Arhitektonski biro svoj projekat želi da plasira većem broju ljudi. Takođe, želi da zadrži svoj renome i dobar imidž firme (ili da ga poboljša). Zapravo želi da uskladi dizajn uređaja, preko kog plasira sadržaj, sa brendom svoje firme.
Ujedno postavlja sebi i ono najbitnije pitanje – kako predstaviti stambenu jedinicu, stambeni kompleks ili pak shoping centar ukoliko nije izgrađen? Šta se dešava kada ono što nudimo i želimo da prodamo nije još uvek fizički tu?
U tom trenutku pored makete, nastupa interaktivni displej. On će pomoći korisniku da zaroni u sve segmente objekta koji je u nastajanju.

U arhitekturi, gotov projekat koji je prikazan u 3D formatu kada se prenese na interaktivni uređaj on ostavlja utisak kao i gotov projekat jer tu možete videti: sve prostorije, raspored nameštaja, poziciju zgrade u odnosu na okolinu i mnoge druge bitne detalje. Posmatraču pomaže da se uživi, da pokrene maštu i želju da se projekat realizuje.
U trgovini nekrentinama jako je bitno da se potencijalni kupac do detalja upozna sa projektom jer je u pitanju izbor svog budućeg doma ili mesta za uživanje. Izbor doma koji se željno iščekuje ne treba se prepustiti slučaju, već sagledati sve opcije i biti ubeđen da je određena nekretnina zaista vaša prava odluka.


ZAŠTO BI SVAKI URED KOJI SE BAVI ARHITEKTUROM I NEKRETNINAMA TREBALO DA IMA OVAKAV TIP UREĐAJA?


Interaktivni uređaji korisnicima uređaja donose sledeće:

• Klijenti na uređaju mogu direktno da se povežu sa nekretninom koju planiraju da kupe.

• Uređaj povezuje objekte koji su sagrađeni sa digitalnim sadržajem. Na taj način sa daljine kupac može pregledati sadržaje jedne zgrade ili nekog prodajnog centra.

• Klijenti mogu da usklade želeljeni dizajn sa ponuđenim nameštajem, bojama zidova i tipom grejanja. Ovo su samo primeri mogućnosti, sve se usklađuje sa željom i potrebom vlasnika uređaja.

• Uređaji prenose informacije na razumljiv i slikovit način što potpomaže vizalizaciju, a onda i odluku o kupovini.

Prednosti uređaja za zaposlene su takođe zastupljeni i jako bitni. Ovo bi bile neke od prednosti za zaposlene u kompaniji koja koristi interaktivni displej:

• Uređaji štede vreme i resurse za prezentaciju i analizu nekretnina.

• Zaposleni u svakom trenutku svoje ideje i svoj razgovor sa klijentom može da potkrepi na primerima koji su predstavljeni na uređaju.

• Zaposleni može daljinski da prezentuje rad svoje kompanije i da prikaže bogatu ponudu kompanije. Takođe, svaku želju kupca bi mogao da prikaže na ekranu i tako kupcu ubrzava odluku pri kupovini. Odnosno, čini ga sigurnijim i odlučnijim za kupovinu.

• Status cena i dostupnost nekretnine tj. njene rezervacije su dostupne u aktuelnom trenutku. Iako se pregledava i rezerviše u istom trenutku, a na različitim mestima, podaci su relevantni. Ovo zaposlenom daje izvesnu dozu sigurnosti u informisanju klijenata.


NAŠI UREĐAJI KAO POSLOVNI ASISTENTI U PONUDI NEKRETNINA


Pod jednim od slogana Life less ordinary (For the world travellers), Porto Montenegro u Tivtu, je napravio sjajan koncept marine i nautičkog naselja. U naselju postoji stambeni kompleks, ali i park, kao i shoping centar. Takođe, pored navedenog, kompleks poseduje školu za internacionalne polaznike.  Na Hola interaktivnim uređajima, koji su dizajnirani i brendirani specifično za potrebe kompleksa Porto Montenegro, prikazuje se ponuda stanova i svi detalji značajni za klijenta koji bira svoj budući stan ili stan za odmor.

Porto Montenegro ima sjajnu poziciju, a stanovi uglavnom pogled na more. Na samoj aplikaciji koja se emituje na našem uređaju, stanovi se prikazuju tako da je svakom klijentu jasno da su stanovi prostrani i svetli. Aplikacija pokazuje dostupnost stana tako što signalizira određenom bojom da li je slobodna stambena jedinica ili ne. Pored interaktivnog displeja je i maketa stambeno-poslovnog kompleksa Porto Montenegro. Maketa i interaktivni displej čine celinu u prezentaciji kompleksa koji je zaokružen 2018. godine.

Naš Hola interaktivi displej 49“ je postao deo identiteta Porto Montenegro. Podržao je bogatu ponudu nautičkog naselja i ponudio budućim klijentima pogled kroz prozor novog i budućeg mesta stanovanja.

Kreiramo hardver po vašim potrebama
Iskustvo u kreiranju inovacija
Vaše kreativne ideje možete prepustite nama. Nudimo inovativan pristup savremenoj tehnologiji. Potpuna posvećenost našeg stručnog tima inženjera i dizajnera prilagođava se vašem projektu. Možemo da razvijemo kompleksne elektronske i mehaničke komponente.
Logistička podrška i briga o isporuci
Nakon ostvarene saradnje, isporuka uređaja mora biti brza i profesionalna. Vodimo računa o logistici, transportu i zaštiti od rizika u transportu kroz osiguranje pošiljaka.
Partnerstvo i saradnja sa nama
Našim partnerima pružamo nove ideje, novu perspektivu, nadograđujemo Vaš koncept poslovanja. Svaku vašu ideju profesionalni Holin kadar sprovodi odgovorno i predano. Jako nam je bitno poštovanje rokova i dogovorenih ideja. Saradnja sa Holom donosi bolje rezultate u Vašem poslovanju.
Zajednički razvoj
Imate neku ideju? Podelite je sa nama.
Pozovite nas