Objavljen:

Digitalna govornica: efikasan i pouzdan saradnik u prezentaciji

DIGITALNA GOVORNICA – pojam i upotreba?

Kako su govornice u Srbiji dugo bile zastupljene skoro u svakom centru grada, teško je bilo naš novi proizvod nazvati digitalna govornica.

Sa druge strane, poznato je da se na dugim sednicama skupštine ili parlamenta, govornici obraćaju s govornice. Tako smo mi, kao jedni od predstavnika interaktivne tehnologije, podržali drugo značenje reči. Naš novi proizvod smo plasirali kao digitalna govornica (a zadržali i podijum zbog opšteprihvaćene terminologije).


Digitalna govornica je inovacija u organizovanju konferencija. Uređaj je interaktivan i više funkcionalnosti se nalaze na jednom mestu.

U prethodnom tekstu smo prikazali same uređaje kao i njihovu primenu, dok ćemo se u ovom tekstu baviti detaljnim opisom primene uređaja u raznim industrijama.

KAKO DIGITALNU GOVORNICU KORISTIMO NA KONFERENCIJAMA

Sama konferencija je zahtevna organizacija. Pre svega treba obezbediti učesnike. Zatim mesto održavanja kao i marketinške materijale. Potrebno je osigurati logistiku, obezbediti smeštaj – hotele, kao i transtport.

Ono što se tiče naše industrije, mi bismo rekli najbitnije, jeste obezbediti potrebnu tehničku opremu. Ona podrazumeva opremu kao što su audio-vizuelni sistemi, rasveta, odlična internet veza.

Organizatori bi trebalo da omoguće neometani rad konferencije kroz tehnološka rešenja poput digitalne govornice i interaktivnih uređaja.

Jedna od karakteristika koja odlikuje organizaciju konferencije jeste stalna potreba organizatora da događaji ,,teku glatko’’. To uključuje dobrodošlicu, vođenje programa, upravljanje pauzama i uključuje aktivnosti kao što su – pitanja i odgovori, debate nakon predavanja.

Kako biste sve imali pod kontrolom i tako smanjili stres prilikom organizacije, možete koristiti jedan uređaj. On kontroliše celokupnu prezentaciju. Digitalna govornica jeste mesto sa kog se govornik obraća publici, ali ujedno je i mesto odakle kontroliše i prati:

– vreme trajanja debate/izlaganja,
– jačinu zvuka,
– audio i tekstualne materijale,
– prezentaciju koja se emituje u pozadini.

Kao što smo već naveli, govornice pružaju mogućnost da se konferencije održavaju:

• po planu;

• sa značajno smanjenim stresom;

• sve funkcije su centralizovane tako da je omogućena potpuna kontrola prezentacije.

KAKO DIGITALNU GOVORNICU KORISTIMO U OBRAZOVNIM USTANOVAMA

Mladi ljudi su vezani za digitalni svet. Sredstvo njihove komunikacije je digitalizovano odavno, u digitalnom svetu saznaju vesti i dolaze do saznanja uopšte.

Još sa pojavom prvih digitalnih enciklopedija npr. Enkarte, mladi su svoju znatiželju preneli na digitalni format. Komanda koja im je najbliskija i koju svakog dana pokreću je SEARCH. Pretražuju uglavnom na Googl-u ili na nekoj od društvenih platformi.

Mladi prate inovacije i često ih koriste. Od osnovne potrebe da svi googlaju (pretražuju) pa do upotrebe najmodernijih konzola, mladi su stalno u kontaktu sa tehnološkim inovacijama.

Od škola takođe očekuju inovaciju kako u pristupu tako i u odabiru nastavnih sredstava.

Na uređaju poput digitalne govornice, profesori prenose znanje na interesantan način. Npr. laptop se lako povezuje sa uređajem tako da profesori svoja predavanja mogu preneti na interaktivni ekran te se pažnja učenika konstantno održava.

U OBRAZOVNIM USTANOVAMA DIGITALNE GOVORNICE ILI PODIJUMI SU:

KORISNI – predavanje privlači mnogo mladih koji žele da čuju i saznaju više na interesantan način. Ovaj uređaj omogućava da se video, foto i tekstualni materijal NEOMETANO emituje, da prati govornu reč koja se JASNO ČUJE.

Profesori, saradnici u nastavi, asistenti za digitalnom govornicom ostvaruju interakciju sa studentima tako što se služe funkcionalnostima na JEDNOM UREĐAJU.

Njihova nastava ne zahteva dodatno angažovanje oko opreme poput video projektora, internet veze ili zvučnika za prezentaciju. Ne postoji glavno pitanje pred predavanjem – hoće li tehnika raditi.

Često nastavni kadar odustaje od inovativne nastave jer nisu sigurni u rad i pouzdanost uređaja. Kako bi se izbegla improvizacija, valja imati uređaj kao što je digitalna govornica. Ona sadrži sve funkcionalnosti potrebne za neometano predavanje.

Uređaji kao što su digitalne govornice jesu INOVACIJA u amfiteatrima i u slušaonicama. Mladim ljudima znači da koriste modernu tehnologiju i znači im da to isto čine njihovi profesori.

Uređaji deluju MODERNO u edukativnim ustanovama i uopšte u radnom prostoru. Ostavljaju utisak na posetioce, a potvrđuju svoj kvalitet neprestanom upotrebom i uključivanjem u nastavu.

UPOTREBA DIGITALNIH GOVORNICA U JAVNOM SEKTORU

Organizacija skupštinskih debata zahteva upotrebu ovakvog uređaja. Na njemu se mogu pratiti vremenska ograničenja izlagača. Takođe,  govornici mogu pratiti svoj tekst, snimiti svoje izlaganje i debatu. Svim ovim funkcionalnostima korisnici se se mogu konstruktivno baviti rešavanjem problema u skupštini.

Takođe, digital signage koji se nalazi na prednjoj strani uređaja može najavljivati govornika i najaviti temu izlaganja.

UPOTREBA DIGITALNIH GOVORNICA U MEDIJSKIM KOMPANIJAMA I TELEVIZIJAMA:

U medijima digitalne govornice predstavljaju inovaciju koja poboljšava interakciju sa publikom.

Cilj svakog medija je da se njihove vesti čuju, da se prihvataju i prenose. Kada govorimo o digitalnim govornicama u službi medija misli se prevashodno na televiziju.

Proizvod koji je specijalizovan za rad upravo u TV emisijama jeste BEŽIČNI TAJMER ZA PREZENTACIJE. Naročito je pogodan za TV duele, intervjue, debate. Može se koristiti pojedinačno ili u sklopu Digitalne govornice.

Vreme izlaganja u navedenim emisijama je ograničeno, a upravo tajmer daje mogućnost da se konstantno izlagač podseća na preostalo vreme izlaganja. Nenametljivo signalizira govorniku da vreme ističe.

Uređaj poseduje mali displej koji emituje sve bitne informacije. Ako treba da se prekine govor iz bilo kog razloga, može se zaustaviti tajmer i nastaviti pritiskom na dugme Play.

Glavne opcije su podeljene bojama. TRENUTNO IZLAGANJE je zelene boje (npr. 80% ukupnog ogovora), PODSETNIK u narandžastoj boji, a KRAJ se signalizira crvenom bojom.

Kako biste unapredili organizaciju konferencija ili televizijskih debata odličan izbor je digitalna govornica. Ona se prilagođava svakom tipu govornika. Prilagođava se svim zahtevima predavanja kao i svim tipovima prezentacija. Smanjili ste stres jer sve kontrolišete sa jednog mesta, a povećali ste broj zadovoljnih korisnika.

Konferencije i debate uveliko prolaze digitalizaciju, a upotreba digitalnih govornica donosi i korak više. Očekuje se da će one imati značajnu ulogu u oblikovanju prezentacija. One svakako pružaju sigurnost organizatoru i samopouzdanje govorniku jer su pouzdan i efikasan saradnik.

Kreiramo hardver po vašim potrebama
Iskustvo u kreiranju inovacija
Vaše kreativne ideje možete prepustite nama. Nudimo inovativan pristup savremenoj tehnologiji. Potpuna posvećenost našeg stručnog tima inženjera i dizajnera prilagođava se vašem projektu. Možemo da razvijemo kompleksne elektronske i mehaničke komponente.
Logistička podrška i briga o isporuci
Nakon ostvarene saradnje, isporuka uređaja mora biti brza i profesionalna. Vodimo računa o logistici, transportu i zaštiti od rizika u transportu kroz osiguranje pošiljaka.
Partnerstvo i saradnja sa nama
Našim partnerima pružamo nove ideje, novu perspektivu, nadograđujemo Vaš koncept poslovanja. Svaku vašu ideju profesionalni Holin kadar sprovodi odgovorno i predano. Jako nam je bitno poštovanje rokova i dogovorenih ideja. Saradnja sa Holom donosi bolje rezultate u Vašem poslovanju.
Zajednički razvoj
Imate neku ideju? Podelite je sa nama.
Pozovite nas