Objavljen:

HOLA AUDIO VODIČ

Audio vodič ili audio guide je najnovija usluga koju pruža naša kompanija. Namenjena je muzejima i svim ustanovama kulture kao i privrednom sektoru koji ima potrebu za stručnim vođenjem kroz prostor.

AUDIO VODIČ JE AUDIO ZAPIS SA MUZIČKOM PODLOGOM

 

Audio vodič je montiran audio zapis sa muzikom u pozadini koji se emituje na plejeru personalizovanom za određenu ustanovu ili kompaniju. Takođe, može se pokrenuti i preko uređaja poput telefona, tableta.

Na putovanjima možda nije potreban sagovornik, ali je svakako potreban neko ko će u pravom trenutku znati da pruži pravu informaciju. Veliki broj ljudi na putovanjima, pored druženja i posete restoranima, kada ispuni osnovne zahteve za sreću, posegne za novim saznanjima. Muzeji i galerije su mesta koja nas inspirišu i koja prošlo i sadašnje združuju.

Audio zapisom materijalni eksponati pripovedaju kroz glas vodiča koji nas prati prilikom obilaska. Eksponati u muzejima uglanovm su statični i pokreću maštu posmatrača. U Jevrejskom muzeju u Berlinu je bila postavka pod nazivom „Shalekhet“ (opalo lišće) posvećena žrtvama Aušvica. Reč je o prostoriji sa 10.000 stilizovanih gvozdenih likova rasutih po podu. Ukoliko gazite po njima, prostorijom odjekuje metal koji nas direktno asocira na neslobode, na gvozdene okove koje sputavaju sve vrste sloboda.

Na ovom primeru shvatamo bitnu ulogu auditivnog segmenta postavke koji udružen sa tekstom dočarava epohu, događaj, trenutak, pokreće osećanja, doprinosi mogućnosti uživljavanja, empatije.

ČUJEMO SE DOBRO SVUDA I U SVAKOM TRENUTKU

 

Digitalizujemo muzejski ili galerijski zapis i tako prava informacija lako, brzo i pregledno dolazi do korisnika. Audio zapis koji se preslušava preko slušalica se direktno obraća korisniku. Na taj način postižemo:

– Svaka reč se čuje pregledno i jasno,

– Slušalac se može nesmetano kretati kroz prostor i fotografisati,

– Ukoliko je potrebna tišina u prostoru u kome se nalazimo, i dalje mogu da se obave stručna vođenja, a ispoštovati mere tišine ili tihog govorenja (komemoracione sobe, manastiri i sl.)

– Ukoliko je velika buka na lokaciji koju korisnik obilazi, audio zapis omogućava da se čujemo dobro na svakom mestu pa i tamo gde su mesta zasićena bukom.

Vodiči audio zapisom postižu veći broj vođenja i samim tim štede vreme tj. obezbeđuju veću posećenost.

Vodiči bivaju sigurni da su posetioci dobili potpuni ugođaj i da je do svakog došla prava informacija.

USPEŠNI PROJEKTI SU ZA NAMA

 

– AUDIO VODIČ U MUZEJU PONIŠAVLJA U PIROTU

 

Prilikom saradnje sa Muzejem ponišavlja u Pirotu, uspeli smo da oživimo epohu o kojoj pripovedaju eksponati u kući porodice Hristić, ili u konaku Malog Riste.

Audio zapis pripoveda o konaku Malog Riste, o njenom izgledu i motivima kojima je bila ispunjena. Takođe, pripoveda o funkcionalnosti prostorija i predmeta u njoj.

Zapis prati zvuk koji je primeren epohi i na taj način se posetilac uživljava u dragocene sitne detalje onog što možda sam čitajući i gledajući, ne bi mogao da spozna.

Pirot je ovim značajno unapredio svoju muzejsku ponudu, sadržaj nadogradio audio zapisom i tako doprineo celokupnom utisku prilikom posete muzeju.

album-art

qwe

Muzej Ponišavlja u Pirotu - Niska soba

– AUDIO VODIČ U GUSINJU NA PROKLETIJAMA

 

Grad Gusinje koji se nalazi na Prokletijama je svoj bogat sadržaj postavio na Hola interaktivni kiosk i tako približio turističku ponudu Gusinja većem broju posetilaca kao i meštanima. Njihovo kulturno nasleđe je, u sledećoj našoj saradnji, našlo svoje mesto na audio vodičima koji opisuju tradiciju, navike, istoriju, stanište, lokacije, okolinu i samo jezgro grada Gusinja. Specifičan je rad sa gradom koji ima bogato nasleđe i u kome je sudar kultura vidljiv kako tokom šetnje gradom, a tako i u samom jeziku, tj. jezičkim sintagmama i izrazima.

Veliki izazov je bio tekst koji ima dosta arhaizama, lokalizama i toponima približiti strancima na engleskom, nemačkom i francuskom jeziku. Jezik kojim se govori u Gusinju obiluje izrazima koji su uticaj mnogih osvajača koji su prošli ovim predelom kao i sudarom kulturološki različitih zajednica koje žive vekovima jedni uz druge. Pa tako pored turcizama koji se prepliću sa crnogorskim jezikom, nalazimo i albanizme i bošnjačke izraze.

Naš tim, u saradnji sa gradom Gusinje, je projekat završio uspešno te sada, prilikom posete Prokletijama možete slušati o legendama, mitovima, o istorijskim činjenicama koje čine ovaj grad interesantnim i autentičnim. Priče koje prate postanak i turbulentna vremena grada su prevedene na tri jezika i prenose jedinstvene događaje jedinstvenog krajolika.

album-art

qwe

Gusinje Audio vodič ENG

ISPRIČAJMO PRIČE KREATIVNO, OBOGATIMO ISKUSTVO POSETILACA, POVEĆAJMO BROJ POSETA

Prilikom izrade audio vodiča (guide-a) pored profesionalizma koje svaki posao podrazumeva, jako su bitne znatiželja i kreativnost. Bitan je svaki detalj, kako u samom tekstu tako i u motivima koji tekst opisuje. Muzeji, galerije, turističke organizacije upotrebom audio vodiča, svoje obilaske nadograđuju, svaki tekst se oživi njegovom naracijom i muzikom. Interaktivni uređaji su pogodni kao platforma sa koje bi se pokretao audio zapis. Takođe, interaktvni uređaj udružen sa audio vodičem čini audio-vizuelno jedinstvo koje pruža potpun utisak nekog mesta, događaja.

Audio vodič sa interaktivnim uređajem na kome sadržaji mogu biti predstavljeni i kroz proširenu ili virtuelnu stvarnost jesu sfera našeg poslovanja koja nama pruža mogućnost kreativnosti, a korisniku uređaja čini potpuno zadovoljstvo u sadržaju i utisku. Takođe, poslovanje firme, koja se opredeli za digitalizaciju sadržaja kroz sve ove navedene forme, znatno se obogaćuje i nadograđuje.

Podelite sa nama svoje ideje. Mi smo tu da razumemo, kreativno ih razradimo i realizujemo.

Kreiramo hardver po vašim potrebama
Iskustvo u kreiranju inovacija
Vaše kreativne ideje možete prepustite nama. Nudimo inovativan pristup savremenoj tehnologiji. Potpuna posvećenost našeg stručnog tima inženjera i dizajnera prilagođava se vašem projektu. Možemo da razvijemo kompleksne elektronske i mehaničke komponente.
Logistička podrška i briga o isporuci
Nakon ostvarene saradnje, isporuka uređaja mora biti brza i profesionalna. Vodimo računa o logistici, transportu i zaštiti od rizika u transportu kroz osiguranje pošiljaka.
Partnerstvo i saradnja sa nama
Našim partnerima pružamo nove ideje, novu perspektivu, nadograđujemo Vaš koncept poslovanja. Svaku vašu ideju profesionalni Holin kadar sprovodi odgovorno i predano. Jako nam je bitno poštovanje rokova i dogovorenih ideja. Saradnja sa Holom donosi bolje rezultate u Vašem poslovanju.
Zajednički razvoj
Imate neku ideju? Podelite je sa nama.
Pozovite nas